Základní receptura: 1000 g Vanilmix, 2800 g voda (studená). Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a poté necháme 10 min. odstát.
Máslový krém: 1000 g hotové hmoty Vanilmix, 700 g tuk (máslo, Hera,....). Do základní hmoty přidáme na kousky nakrájený změklý tuk a při vyšší rychlosti vše vyšleháme na pevný, hladký krém. Pokud se krém sráží, mírně ho nahřejeme a znovu vyšleháme.
Žloutkový krém: 1000 g hotové hmoty Vanilmix, 250 g tuk (máslo, Hera,....). Do základní hmoty přidáme na kousky nakrájený změklý tuk a při vyšší rychlosti vše vyšleháme na pevný, hladký krém. Pokud se krém sráží, mírně ho nahřejeme a znovu vyšleháme.
Složení: cukr, modifikovaný škrob ( E1414), sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, E401 (zahušťovadlo), E516, E450iii (želírující látky), sušený mléčný výrobek (laktoza, mléčná bílkovina, rostlinný a živočišný tuk, sušený kukuřičný sirup, hydrogenovaný rostlinný olej, aroma). E160a (barvivo), aroma.
Hmotnost: 1kg