Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Pro nejlepší vafle již nemusíte cestovat do Belgie, protože s touto sypkou směsí je snadno upečete ve své vlastní domácí kuchyni. Přidejte do této směsi máslo, vodu, vejce a případně perlový cukr FunCakes a vychutnejte si lahodné robustní vafle podle původního receptu z Belgie: sladké, křupavé a plné krystalů cukru. Vafle, jak mají být. Příprava: Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Pomocí mixéru s háky na těsto během přibližně 3–4 minut rozmixujte 500 g směsi, 150 g (smetanového) másla, 175 ml vody a 1 vejce (50 g) na hladké těsto. Smíchejte 200 g perlového cukru FunCakes s 20 g mírně rozpuštěného (krémového) másla. Směs perlového cukru a másla promíchejte v těstě 30 sekund. Předehřejte vaflovač a namažte oba rošty. Z těsta vytvořte koule 70 g (přibližně 15 kusů). Vafle pečte 3–4 minuty ve vaflovači, dokud nezezlátnou. Pokud je to žádoucí, ozdobte vafle šlehačkou nebo čerstvým ovocem. Složení: pšeničná mouka, cukr, modifikovaný škrob, kypřící látka: E450, E500, rostlinný olej a tuk (tuřín), pšeničný lepek, sůl, emulgátor: E471 (palmový), E472e, zahušťovadlo: E466, aroma, enzymy (pšenice).