Pružná a zároveň stabilní forma na nanuky. Na spodní části jsou praktické otvory pro zasunutí dřívek do zmrzliny. V balení najdete třicet dřívek. Ve formě můžete připravit klasické smetanové nanuky i svěží ovocné sorbety. Rozměry jednoho nanuku jsou 91 x 85 x 23 mm. Objem celé formy je 144 ml.
Tato forma není určena na vodové nanuky, směs musí být dostatečně hustá, aby nedocházelo k vytékání obsahu skrz otvor pro dřívko k nanuku.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Výroba domácích nanuků je celkem zábavná záležitost s tím bonusem, že si vytvoříme netradiční nanuky chuťově podle svých představ a taktéž, že víme, co jíme. Nanuky se dají vyrobit z různých ingrediencí, ale pro léto budou asi nejoblíbenější nanuky ovocné. Další složkou k ovoci může být jak tvaroh, tak i jogurt, vařený pudink, šlehačka, zakysaná smetana atp. A ochucení může být taktéž různé a nejen ovocné. Lze vyrobit např. nanuky kávové, ořechové, arašídové, čokoládové, karamelové, tvarohové, jogurtové atp. Je třeba zkoušet a zapisovat složení. S formou vyrobíme nanuky různých chutí, a to takové, které nikde nekoupíme. Ocení to obzvlášť maminky, které mohou svým dětem vyrábět nanuky z poctivých surovin a to bez přidaných barviv, palmového nebo kokosového tuku, stabilizátorů, emulgátorů a různých jiných přísad, které většinou obsahují koupené nanuky. Formu zajisté ocení i všichni, keří mají nějaké zdravotní omezení. Dají se vyrobit nanuky pro diabetiky a nebo pro ty, kteří trpí potravinovou alergií nebo intolerancí. Výroba domácích nanuků se vyplatí i z ekonomického hlediska, větší výhodu mají zahradkáři, kteří mají vlastní ovoce.
Měla jsem možnost používat formu delší dobu. Pracuje se s ní velice dobře, je pevnější, neprohýbá se a místo v mrazničce se pro tento typ formy vždy najde. Je velice kvalitní, vyrobená ze 100% platinového silikonu. Snáší teploty od -60 až po + 230°C. Lze ji umývat v myčce nádobí. V sadě s formou je 50 ks dřívek, ty lze pak zakoupit v eshopu i zvlášť. Forma je o velikosti 20 x 9 cm, ale pokud ji změříme i s výstupky určenými na přidržení dřívek, tak měří 20 x 11,7 cm. Jeden nanuk je o objemu 35 ml, což je dostačující množství. Připravenou směsí naplníme prohlubně, zasuneme dřívka a necháme důkladně zmrazit. Pokud je směs řidší, tak se dřívka vkládají jako první. Nanuky jdou velice dobře vyjmout, z formy se jakoby vyloupnou. Pokud je nespotřebujeme všechny najednou, nebo záměrně uděláme postupně větší množství, tak se moc dobře skladují v dobře uzavíratelném plastovém boxu. Hotové nanuky se dají namáčet do rozpuštěné čokolády, ale mně se spíš osvědčil opačný postup. Rozpuštěnou čokoládu do prohlubní naneseme štětcem a necháme ztuhnout. Můžeme ještě jednou zopakovat, čokolády bude silnější vrstva. Hned můžeme vložit dřívka. Pak naplníme směsí, vložíme do mrazničky a když nanuky zmrznou, tak je ještě ve formě potřeme rozpuštěnou čokoládou shora. Ztuhne rychle, nanuky můžeme po chvíli vyjmout.