Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Bábovičky mají tři různé motivy. Silikonová forma má nepřilnavý povrch a je velmi ohebná, bábovičky z ní tak vždy snadno vyloupnete.
Nechali jsme pro vás otestovat foodblogerem:
Tuto formu na malé čokoládky ve tvaru bábovek můžu jen doporučit. S formou se pracuje velice dobře, ztuhlá čokoláda jde z formy velice dobře vyjmout, spíš bych to nazvala vyloupnutím. Forma je pružná a ohebná a čokoládové bábovičky se při vyjmutí nepoškodí. Zaujmou hlavně svým hezkým, slavnostním a decentním tvarem. Hodí se i na slavnostní příležitosti a taktéž je možné je darovat. Pokud se ještě zvolí hezký obal, tak určitě potěší více, než koupená tabulka čokolády.
Na výrobu používám různé druhy čokolád, mléčnou, hořkou i bílou. Bábovičky jdou vytvořit jak jednobarevné z jednoho druhu čokolády, tak i např. dvoubarevné. Čokoládu rozpouštím ve vodní lázni a kdo pracuje s čokoládou často, tak doporučuji zakoupit přímo hrnec-vodní lázeň, který je taktéž k dostání v tomto e-shopu. Pracuje se s ním skvěle a dá se využít i na jiné vaření. Při rozpouštění čokolády postupuji podle rad pana Radka Šubrta.
Rozpuštěná čokoláda se pak vlévá do formy a konkrétně do této používám 150 g. Po nalití čokolády do formy ji plochým a širokým nožem rozetřu do všech otvorů, zarovnám a přebytečnou setřu mimo formu. Pod formu proto dávám kousek papíru na pečení, může se použít i kousek alobalu nebo fólie. Pak naplněnou formou několikrát z výšky uhodím o desku stolu, tím se dostanou na povrch případné vzduchové bublinky. Ještě jednou případně povrch uhladím plochým nožem nebo se dá použít i nějaká plastová stěrka nebo něco podobného. Snažím se pracovat rychle. Nechám ztuhnout a čokoládky vyjmu. Věřím, že s touto formou bude každý spokojený, mně se osvědčila a bábovičky vypadají velice hezky.