Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.



        

Preclík malý

 

naše cena bez DPH: 41,32 Kč
naše cena s DPH (21 %):
50,00 Kč

do košíku:
  ks  

Materiál:
pocínovaný potravinářský plech


Tyto recepty jsme získali od spokojeých zákazníků, kterým tímto děkujeme.

Recepty:

1.Slané preclíky

½ kg hladké mouky
½ kg polohrubé mouky
¼ kg Hery
12,5 dkg másla
5 dkg kvasnic, cukr na kvasnice mléko dle potřeby

Zadělat tužší těsto, vlažit vajíčkem, sypat solí a mákem.

2.Kmínové preclíky

-na 40 preclíků si připravíme-

300 g polohrubé mouky
12 g kvasnic
1 lžička soli
1 lžička drceného kmínu
300 ml vlažného mléka
100 g sádla
2 žloutky na potření
Tuk na potření plechu, hrubou sůl, lněná semínka.

Sádlo rozpustíme.Mouku prosejeme na vál, v jejím středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme sůl, kmín a od středu zaděláme těsto, přičemž po lžících přiléváme mléko a sádlo.Těsto dobře prohněteme, zabalíme do vlhké utěrky a dáme asi na hodinu do chladničky.Těsto rozválíme, vykrájíme.Plech vymažeme máslem, poklademe preclíky, potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí a lněnými semínky.Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.

3. Amprecle

½ kg hladké mouky
6dkg másla
10 dkg práškového cukru
2 vejce
2 dkg cukrářských kvasnic (amonium)
mléko

Udělat těsto, tence vyválet a vykrajovat amprecle.Amprecli si dáme na dlaň, povlažíme rozkvedlaným vajíčkem , dáme do cukru a pak suchou stranou dáme na plech.Pečeme do růžova. Asi 80 ks z jedné dávky.


4. Preclíky z tvarohového těsta

25 dkg tvarohu
25 dkg hladké mouky
25 dkg tuku
1 vejce na potření

Zpracujeme těsto, vyválíme plát, formičkou vykrájíme preclíky, potřeme vajíčkem, osolíme, posypeme (dle chuti) kmínem, mákem, sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě.

5.Preclíky se sýrem

20dkg nivy
20dkg eidamu
25dkg másla
70dkg hladké mouky
4 žloutky
sůl asi 2dkg,pepř,kmín
sladká a trochu pálivé papriky
2 vaničky zakysané smetany

Udělat těsto,nechat 1 hodinu odležet.Rozválíme asi na ½ cm těsta a vykrájíme. Na nepomaštěném plechu pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C do růžova.

6.Kynuté preclíky

1 kg hladké mouky
14 dkg másla
0,5 l mléka
4 kostky cukru
4 dkg kvasnic
špetka soli

Z kvasnic,mléka a kostek uděláme kvásek. Vypracujeme těsto a hned můžeme dělat preclíky. Nakonec hotové preclíky potřeme vajíčkem a máčíme v máku a soli.

7.Preclíky z bramborového těsta

20dkg vařených brambor jemně nastrouhat
20dkg hladké mouky
10dkg másla
špetka kypřícího prášku
sůl
2 lžíce vegety (nemusíte dávat), nebo pepř a pálivou papriku
potřít vajíčkem,sypat mákem,kmínem a solí

péct při 200°C

8.Preclíky

1kg hladké mouky
4 žloutky
1 kostka droždí
0,5kg tuku
mléko+2 lžíce cukru,+sůl

Z mléka,cukru a droždí uděláme kvásek Vše zpracujeme v těsto,necháme vykynout. Vyválíme na plát a vykrajujeme preclíčky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem Sypeme mákem a hrubou solí Můžeme posypat i sýrem